Wat is keratine?

Keratine is een eiwit dat in je lichaam voorkomt. Zowel je haar als je nagels bestaan voor het grootste deel uit keratine. Beschadigd haar verliest zijn keratine door; ouderdom, natuurlijke lage kwaliteit, chemische behandelingen zoals kleuringen, hoge temperaturen  zoals een stijl en krul tang, chloor en zout. De natuurlijke aanmaak wordt met de keratine behandeling nagebootst. Dit versterkt je haar en laat het weer glanzen. Een keratine behandeling is voedend voor je haar daarnaast is het mogelijk om je haar stijler te maken waardoor je volume 50% tot 100% afneemt. Maar de behandeling kan ook met structuur behoud uitgevoerd worden, waar je krullen of slag blijft houden. Dan neemt het volume neem dan met 10% af.

schadelijk?

De keratine behandeling brengt geen schade aan zoals een chemisch proces.

Hoe werkt het?

De Inoar Argan Oil keratine behandeling is rijk aan keratine, ascorbinezuur en een rijke mix van alfa hydroxyzuren (AHA’s) en zorgt zo voor een extreem anti-frizz effect. De unieke formule met natuurlijke ingrediënten aan vitamine E, verandert droog en beschadigd haar in soepele en zachte haren die weer makkelijk behandelbaar zijn. Afhankelijk van de haartype heeft Inoar Argan Oil Thermoliss keratine behandeling een straightening effect vanaf 60 tot 100% en blijft 3 tot 5 maanden in het haar met de juiste verzorgingsproducten.

  • Formaldehyde vrij
  • Hydrateert, voedt en versterkt
  • Straightening effect van 60 tot 100%

-Krullend haar is van nature al droger en weerbarstiger, hierdoor pluist het sneller. Na een behandeling met structuurbehoud wordt het haar gevoed zonder de krul of slag te verliezen. Het volume zal wel afnemen.

-Wil je liever van je slag of krul af. Dan kunnen we behandeling zo aanpassen dat je 50% tot 100%  straighning effect krijgt. Wil je graag het maximale eruit halen, dan raden we je aan na 4 weken de behandeling te herhalen. Ook als je haar erg beschadigd is.

Het proces:

stap 1: je haar wordt gewassen met een deep cleaning shampoo. Hierna wordt het gedroogd.

stap 2: de keratine wordt aangebracht op het haar. Dit mag minimaal 45 min inwerken.

stap 3: de keratine wordt uitgespoeld en het haar wordt nogmaals gedroogd.

stap 4: het haar wordt per pluk van 1cm dik, 10 keer gestylt met een stijltang. Dit is het belangrijkste onderdeel van het proces. Hierna mag het haar 3 dagen niet gewassen worden.

Hoe zit het met haar kleuren?

Je kunt het beste je haar 1 week voor de keratine behandeling laten kleuren. Houdt er rekening mee dat het  1 tot 2 tinten lichter kan worden. Highlights of ontkleuren kun je het beste 2 weken van te voren laten doen. Zo wordt de keratine beter opgenomen in het haar. Kleuren na de behandeling zorgen er voor dat de keratine eerder uitslijt.

Nazorg?

Probeer zeezout en chloor te vermijden.  Ook kan het harde water uit de kraan in het buitenland je behandeling eerder uitslijten.

Gebruik na je keratine behandeling enkel producten die geschikt zijn voor behandeld haar. We zullen je in de salon laten zien welke producten geschikt zijn voor jou. Zo heb je het langste plezier ervan.

Kosten zijn afhankelijk van uw haarlengte en dikte. Prijs loopt v.a €60,- voor kort haar tot €200,- voor zeer dik en lang haar.